2011-05-31 09:00:55

Откриване на Семеен център "Малки чудеса"

И тази година Фондация „Нашите недоносени деца" ще отбележи за пореден път Световния ден на недоносените . Този ден буди у нас много противоречиви чувства - и болка, и радост, и щастие, и благодарност... Буря от емоции ни връхлита всеки път, защото в символизма на този ден са събрани толкова много различни съдби и истории. Тази година обаче е особено специална за нас. На миналия световен ден на недоносените деца си обещахме, че ще създадем специално кътче, където да сме заедно. Това беше отдавнашна наша мечта и тази година мечтите се сбъдват. Каним Ви да се присъедините към празника ни в литературен клуб „Перото" на 17.11.2017г., петък, в 11.00ч, когато ще обявим откриването на първия в България специализиран Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса"! Поканени са представители на Министерство на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, дружествата по Неонатология и Педиатрия, специалисти, дарители, доброволци, родители. Фондация "Нашите недоносени деца" организира и второ събитие в Семеен център "Малки чудеса", където Ви каним заедно да отворим вратите на първия център в подкрепа на преждевременно родените деца и техните родители! Нека да се запознаем, поговорим и да отбележим този ден заедно! Заповядайте в 18:30ч., на 17 ноември на адрес гр.София, бул. Патриарх…

За родители: семинар за двигателно развитие с Цветелина Миланова, физиотерапевт

Може би вашето шестмесечно бебе все още не е успяло да се обърне само, въпреки че таблицата за детско развитие показва, че бебетата започват да се обръщат на пет месеца. Или пък единадесетмесечното дете на съседката вече прави своите първи стъпки, а вашето тринайсетмесечно мъниче все още дори не се опитва да ходи. Това все още не означава, че нещо не е наред с развитието на бебето ви, но за да сте спокойни за неговото или нейното бъдеще, добре е да знаете кои са основните етапи в двигателното развитие и кога родителите трябва да потърсят специалист. На въпросите ви в събота, 11. 11. 2017г, от 16.00ч, в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" ще отговори физиотерапевтът Цветелина Миланова. Цветелина има 27 години практически опит. Завършила е Речник рехабилитация и ерготерапия в Медицинския университет в София. Профилира се в работата с деца, завършвайки и специална педагогика в Софийски университет. Основател и управител е на Фондация МиМ Физио, която информира, консултира, обучава и подкрепя деца с проблеми в развитието и техните семейства.

Благотворителен маратон 1000km Balkan Charity Challenge

Само след ден благотворителната трансгранична инициатива 1000km Balkan Charity Challenge ще премине през София.Това не е обикновен маратон. В рамките на 11 дни участниците преминават бегом и на колело около 1000км в България и Румъния, „тичайки" за различни благотворителни каузи. Тази година каузите са шест – по три от всяка от двете държави.Събирането на средства за новосъздадения Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса" е едно от начинанията, които се бори за подкрепа и разгласа с усилията на маратонците. И вие можете да ни подкрепите, като направите дарение или се включите в благотворителното бягане. Стартът е на 1 ноември, гр. София, площад Света Неделя (пред Булбанк) в 8ч сутринта. В подкрепа на нашата кауза ще тичат трима мъже, всеки със своята лична мотивация и енергия към нашата кауза. • Иван Радев „Като родител знам колко важни са първите часове, дни, седмици след раждането и как всеки иска да знае, че за детето му се полагат най-адекватните възможни грижи. Не по-малко важно е родителите и най-вече майката да имат възможност да бъдат близо до детето, когато то трябва да се справя с трудности. Чудесно е, че „Нашите недоносени деца" са двигател на промяна в грижите за най-малките. Харесва ми, че освен…

За родители: семинар за двигателно развитие с Руслана Анастасова, ерготерапевт

Какво е ерготерапия и може ли тя да помогне на моето дете?Отговорът на този въпрос ще даде ерготерапевтът ни Руслана Анастасова в събота (28.10.2017г)от 11.00ч в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса".Входът е свободен за всички, които искат да научат повече по темата!Фокусът на ерготерапията е върху ежедневните дейности, чрез които децата се ангажират и активно участват в общността. Разнообразието от дейности може най-общо да бъде разделено в три сфери: самообслужване (хранене, обличане, миене и др.), учебни дейности и свободни занимания (игри). Ерготерапевтът може да помогне на деца със затруднения в изпълнението на една или повече дейности поради социални, емоционални умствени или физически нарушения. Ерготерапевтичните услуги могат да се ползват за деца със неврологични заболявания, аутизъм, ДЦП, синдром на Даун, неуточнено изоставане в развитието, когнитивни и физически нарушение и др. Ролята на ерготерапевта е да направи оценка на взаимодействието между детето, средата и дейността и да предложи нови подходи за развиването на необходимите умения, адаптиране на средата, модифициране на дейността, така че извършването й от страна на детето да бъде все по-успешно и по-самостоятелно. Самият терапевтичен процес преминава като игра, която включва специфични етапи и модули, а родителите се ангажират и включват в процеса на работа. Очакваме ви!  

За родители: семинар за кърмене на недоносеното бебе с Христина Янева - Хедра

Кърменето често е предизвикателство, когато майката няма опит.На 21-ви октомври, събота, от 11.00ч в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Христина Янева ще даде отговори на най-честите и най-важните въпроси, свързани с кърменето. Христина Янева - Хедра е сертифициран от международен борд консултант по Речник лактация IBCLC.Спецификите при недоносените бебета са много повече, отколкото при едно здраво бебе, родено в срок. Това обаче не означава, че кърменето е "мисията е невъзможа" - твърдение, което не една майка е чувала - напротив!Кърменето носи изключителни ползи за преждевременно родените деца, и една от задачите ни в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" е да осигурим нужната подкрепа и компетентна грижа, за да стане то възможно, лесно и приятно.
Страница 1 от 3


Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446