2011-05-27 20:01:48

Резюме и план за действие от конференцията, посветена на грижата за майката и новороденото

Мария Габриел, ЕНП и фондация „Нашите недоносени деца" организираха международна конференция на тема „Майчино здравеопазване и грижа за новородените – хармонизиране с европейските практики"Целта на конференцията беше да се отговори на голямото предизвикателство, пред което се изправя Европа в лицето на майчиното здраве и грижата за новородените и да насърчи превръщането им в приоритет на политиките за обществено здраве във всички европейски страни. Целта на този документ е да се обобщят най-важните изводи и препоръки, които бяха обсъдени по време на конференцията, както и да послужи като отправна точка за перспективите за развитие на майчиното здравеопазване и грижата за новородените в България на основата на добрите европейски практики. Желанието и на организаторите, и на участниците в конференцията е събитието да не бъде едно от многото събития, които се провеждат и ефектите от него скоро биват забравени. Ние сме сигурни, че изявленията, отзивите, справките и дискусиите, направени през деня ще оставят следа не само в участниците, но чрез този документ и в много от заинтересованите страни, които смятат темата за майчиното и детско здравеопазване за приоритет. Резюме на основните изводи и препоръки от конференцията 1. Да се насърчи следенето на майчиното здравеопазване и грижите за новородените в целия ЕС, и най…

Презентации на участниците в конференцията

Скъпи приятели, колеги и партньори, имаме удоволствието да споделим с вас всички материали от отминалата вече конференция на тема "Майчино здравеопазване и грижа за новородените - хармонизиране с европейските практики". Конференцията се проведе на 7 юни 2013 година в гр. София. Форумът се проведе по инициатива на българския евродепутат Мария Габриел от ЕНП и Фондация „Нашите недоносени деца".

Здравето на новороденото - приоритет за Европа?

Конференция на тема „Майчино здравеопазване и грижа за новородените – хармонизиране с европейските практики" събра в София утвърдени български експерти в майчиното здравеопазване и грижа за новороденото, както и представители на ресорни организации и институции. Форумът се проведе по инициатива на българския евродепутат Мария Габриел от ЕНП и Фондация „Нашите недоносени деца". Форумът беше открит от столичния кмет Йорданка Фандъкова, която информира, че е разработен проект за изграждане на неонатологично отделение в Първа АГ „Света София". В новото отделение недоносените бебета ще бъдат заедно с майките си, обеща кметът на София. Това ще се случи най- рано през 2014 година. Проектът вече е изготвен, но са нужни близо 1 милион лева. "Там условията не позволяват майките да бъдат продължително време с децата си и аз смятам, че това е недопустимо. Знам, че това е важно много за бебетата и майките.", заяви Фандъкова. В приветствието си към участниците евродепутатът Мария Габриел заяви, че трябва да се чуе тихият глас на недоносените бебета и те да станат част от дневния ред на Европа. „Голяма част от преждевременните раждания могат да бъдат предотвратени чрез общи европейски мерки, инвестиции в профилактика, ранна диагностика и информационни кампании сред бъдещите родители. Ключовата дума е превенция", посочи…

Презентатори и модератор на конференцията

Скъпи приятели, колеги и партньори, представяме ви кратка информация за презентаторите и модератора на международната конференция "Майчино здравеопазване и грижа за новородените - хармонизиране с европейските практики", която ще се състои на 10:00-13:00 ч, в Кемпински хотел Зографски, адрес: София, бул. Джеймс Баучер № 100.

Програма на международна конференция "Майчино здравеопазване и грижа за новородените - хармонизиране с европейските практики"

Скъпи приятели, колеги и партньори,имаме удоволствието да споделим с вас официалната програма на международната конференция "Майчино здравеопазване и грижа за новородените - хармонизиране с европейските практики", която ще се състои на 10:00-13:00 ч, в Кемпински хотел Зографски, адрес: София, бул. Джеймс Баучер № 100. Целта на конференцията е да се отговори на голямото предизвикателство, пред което Европа е изправена по отношение на майчиното здравеопазване и грижа за новороденото и насърчи превръщането му в приоритет на политиките за общественото здраве на всички европейски правителства. Базирана на Бялата книга на EFCNI за майчино здравеопазване и болнична и след-болнична грижа за новороденото: С грижа за утрешния ден, конференцията ще търси препоръки за това какво може да се подобри в европейските здравни системи, включително необходимостта от разработване на висококачествени европейски стандарти за превенция, лечение и дългосрочна грижа; засилена подкрепа на научни изследвания, образование и обмен; както и достъпна и целева информация и подкрепа за родителите.На събитието ще участват утвърдени експерти в майчиното здравеопазване и грижа за новороденото.
Страница 1 от 2


Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446