Търсят се добоволци за превод на актуални материали за детското развитие

Една от основните цели на фондация "Нашите недоносени деца" е да информира обществото по теми, свързани с преждевременното раждане, отглеждането на недоносено бебе и детското развитие. За втора поредна година Фондация "Нашите недоносени деца" стартира инициативата "Превеждай актуални материали за детското развитие". През 2020 г. заедно успяхме да публикуваме повече от 470 статии свързани с детското развитие.


Екипът черпи опит и информация от международни платформи и други организации от цял свят и всеки ден превежда статии и материали, за да предаде знанието на всички родители и специалисти у нас на достъпен Речник език.


Ако за теб четенето и създаването на текстове е удоволствие, а английският ти е сила, стани част от това чудесно "преводаческо семейство", за да помогнеш на много бъдещи и настоящи родители с полезни материали и актуална информация.


Може да се включиш веднага и да поемаш текущо преводи според възможностите си. Обикновено изпращаме на всеки доброволец 2-3 статии за превод и очакваме готовите преводи в рамките на 1 седмица.


Уговорката с всеки е индивидуална и дори да имаш възможност само за една статия на седмица, също си добре дошъл. Текстовете са с различна големина. Не се изисква познаване на специфични термини, но ако срещнеш понятия, с които не си наясно, може да ги оставиш в оригинал или да се обърнеш към екипа - те са винаги на разположение.


Всеки превод минава оценка от редакторския екип на фондацията. След одобрение на първия преводен материал от страна на редакторския екип, доброволецът получава възможност за участие в инициативата и получава следващ материал. Одобрените материали се публикуват и споделят със свободен достъп чрез сайтовете и социалните мрежи на фондация "Нашите недоносени деца" и Център за детско развитие "Малки чудеса".


Участвайки в кампанията:

  • Ще допринесеш за разпространението на актуална и научно достоверна информация в помощ на хиляди български родители и специалисти. Едновременно с това:
  • Ще упражняваш езика си и ще усъвършенстваш лексиката си.
  • Ще обогатиш знанията си.
  • Ще се запознаеш с нови хора и каузата, на която са се посветили.

Повече за инициативата може да намерите в страницата на TimeHeroes тук. Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446