Представяме ви: Златка Василева, музикотерапевт

Златка Василева е музикант, преподавател и член на Асоциацията по Музикотерапия.
Завършила е Музикалната акдемия със специалност "Поп и джаз пеене". През последните години се специализира в музикотерапия и по-специално в работата с деца. Преподавала е музика в детски градини и училища.
В момента Злати е водеща на групи за ранно музикално развитие, преподава музика в Англо-Американското училище в София и работи музикотерапевтично с деца със специални образователни потребности.
В Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Златка Василева ще води ателие "Музика и танц" и ще подпомага нашите малки герои със средствата на музикотерапията.

Музикотерапията е психотерапевтичен подход, при който в работата се използват музиката и нейните изразни средства, за да бъдат подкрепени нуждите на детето. Тя оказва влияние върху развитието на недоносените деца от най-ранна възраст, като нормализира дишането, сърдечния ритъм, стимулира сукателния Речник рефлекс и наддаването на тегло, облекчава стреса и напрежението на родителите. Музиката въздейства върху когнитивното, моторно-двигателно, психо-емоционално развитие на детето. Оказва влияние върху социалните му умения и общото му интелектуално развитие. Музиката е един универсален Речник език за комуникация, създава наслада, и чрез нея децата имат възможността проявят своята креативност и да се себеизразят по един непринуден и спонтанен начин.

 Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446