Нов пулсоксиметър за недоносените бебета във Велико Търново

Скъпи приятели, вече ви разказахме за дарението, което получихме от Асоциацията на банките в България, в началото на юни месец.

След като закупихме и дарихме ламинарен поток в МБАЛ Силистра, дойде и ред на второто дарение.

Този път недоносените бебета в неонатологичното отделение към МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов АД, гр. Велико Търново, получиха нов пулсоксиметър.

Пулсоксиметърът /Pulse oximeter/ е уред, който мониторира количеството кислород в кръвта (Ph) на бебето чрез използването на инфрачервен светлинен сензор. Следенето на  кислорода е изключително важно, тъй като твърде голямото или твърде малкото количество биха могли да причинят здравословни проблеми в дългосрочен план. 

Това е един от най-често използваните и необходими уреди в неонатологичното отделение, защото всички недоносени деца се нуждаят от подобно мониториране.

През следващите месеци очаквайте още новини за даренията, които предстои да направим.

Благодарим на всички наши дарители, благодарение на които успяваме да подпомагаме неонатологичните отделения в страната! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate.premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446