Вече сме част от родителския съвет на Европейската фондация за грижа за новородените

Изключително горди сме да съобщим, че Нина Николова, председател на фондация "Нашите недоносени деца" е сред новоизбраните членове на съвета на родителите към Европейската фондация за грижа за новородените (EFCNI's Parent Advisery Board).

За нас това е голямо постижение и крачка напред в обединението на усилията ни за по-добри грижи за недоносените бебета. Родителския съвет включва представители на родителски организации от страни в Европа - Ирландия, Португалия, Северна Ирландия, Унгария, Литва, Гърция, Украйна, сред които вече и България. Уникалното този път е, че родителския съвет разшири границите си извън Европа и включи представители от още два континента - Америка с представител от САЩ и Африка с представител от Република Гана.

Ролята на този съвет е от изключително значение в застъпническата работа на EFCNI за правата на бебетата по света, родени твърде рано или със здравословни проблеми, но също така и в работата на всяка една държава на национално ниво. Родителският съвет имаше и ключова роля по време на създаване на Европейските стандарти за здравето на новороденото - European Standards of Care for Newborn Health, а сега е изправен пред ново и още по-сложно предизвикателство - да стартира процеса по имплементирането им във всяка една точка на Европа.

Благодарни сме, че имаме възможност да сме част от този съвет и да обединим усилията си с толкова много други държави, в името на по-добро здраве и условия за нашите недоносени деца и техните семейства в България и по света.

Photo Credit: EFCNI

Image may contain: 13 people, people smiling, people standing and indoorБанер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446